התזונה היא הרכב חומרי המזון הדרושים לגוף האדם לתמיכה, לבניה, ולתחזוקת מערכות הגוף, ופועלת ליצירת אנרגיה בגוף האדם, בהתאם לצורכי הגוף.
רבים מאיתנו מבינים שהמחלות הכרוניות הנפוצות של החברה המערבית נגרמות עקב תזונה לקויה חסרת ערך תזונתי, ואורח חיים לא בריא.
לדאבוננו, איכות המזון כיום על שלל מרכיביו הזרים וחסריו התזונתיים, אינה משתווה לאיכות התזונה הטבעית שהיתה נהוגה אצל אבותינו הקדמונים. עובדה היא שכיום מחלות רבות נגרמות כתוצאה מחסרים תזונתיים באבות מזון, חסרים בויטמינים ומינרלים הנדרשים להזנת הגוף, וכן מעודף קלוריות "ריקות" ( המכונה junk food ), מעודף רעלנים, חומרי הדברה, וחומרים מזיקים אחרים המצויים במזון.
עבור אנשים בריאים, תזונה איכותית היא אבן בנין לרפואה מונעת ושמירה על בריאות מיטבית ואיכות חיים גבוהה.
תזונה נכונה ומאוזנת
כלי טיפולי חשוב ביותר במסגרת הרפואה הטבעית ומרכיב עיקרי בקיום אורח חיים בריא ומניעת מחלות הוא תזונה נכונה ומאוזנת.
אחד מיסודות התזונה המאוזנת הוא הרכב קלורי נכון של אבות המזון הנדרשים, ובמיוחד הקפדה על קבוצות מזון מומלצות בעלות ערך תזונתי גבוה, הדרושות לגוף לפעילותו המיטבית ולתפקודו התקין.
תזונה נכונה ומאוזנת פועלת לתמיכה ושמירה על בריאות מערכות הגוף והנפש, למניעת מחלות, ולריפוי מחלות קיימות.
לאלה הסובלים מבעיות בריאות ומחלות, תזונה נכונה המותאמת באופן אישי למצבם הבריאותי, עשויה לשפר את מצבם ולעתים אף לרפא את מחלתם ללא שמוש בתרופות. במיוחד, מחלות ודלקות בדרכי העיכול, מחלות מטבוליות כגון סוכרת, וכן יתר לחץ דם, עודף כולסטרול ושומנים בדם, בעיות מפרקים, סרטן ועוד. מחלות כגון אלה מושפעות במישרין מאיכות המזון ומרכיביו.
ראוי לציין שגם השמנה נובעת למעשה מתזונה לקויה, החסרה במרכיבים תזונתיים החיוניים להזנת הגוף, ועודף קלוריות "ריקות" שהגוף מתייחס אליהם כאל רעלנים.
לאחרונה הוכח שהגנטיקה שלנו אינה סטטית אלא מושפעת מאיכות התזונה שלנו.
תזונה נכונה, בריאה ומאוזנת עשויה לשדרג את הגנטיקה שלנו ולשפר את בריאותנו, את איכות חיינו, ואת תוחלת החיים שלנו.
בראי הרפואה התזונתית, תזונה נכונה היא מושג אינדיבידואלי והיא מותאמת אישית לאדם במסגרת הטיפול הנטורופתי, בהתאם למצבו הבריאותי, מצבו הגופני והנפשי, ובהתאם לגילו, משקלו, והמחלות מהן הוא סובל.
הטיפול בתזונה - מטרות ודרכי טיפול
בקליניקה ניתן ייעוץ תזונתי ומוקנים הרגלי אכילה נכונים ומותאמים אישית למטרות השונות, כדלקמן:
• מניעת מחלות ושמירה על בריאות טובה ואיכות חיים בריאה.
• הרזיה ושמירה על משקל תקין ומאוזן.
• טיפול במחלות ובעיות בריאות שונות, עם הגבלות תזונתיות בהתאם.
• יצירת סביבה תומכת ובניית תוכנית לתזונה נכונה ובריאה, מותאמת לכל המשפחה.
הרזיה בריאה והורדת משקל
קיימים מיתוסים ואמונות קדומות בציבור ואף בקרב המימסד הרפואי, שהשמנה נובעת מאכילה מופרזת ומעודף קלוריות, ובמיוחד מאכילת עודף שומנים ופחמימות, מעצלות וחוסר פעילות גופנית.
לאמיתו של דבר הסיפור מורכב הרבה יותר.
מחקרים חדשים בחילוף חומרים מוכיחים שכמות הקלוריות אכן חשובה, אך חשוב לדעת שבריאותנו ומשקלנו מושפעים מאד מסוג הקלוריות שאנו צורכים והערך התזונתי שלהן, וכן הרכב אבות המזון וסוגי קבוצות המזון שאנו אוכלים.
בנוסף לכך, כדי לרדת במשקל באופן בריא ולהתמיד בכך מבלי לחזור ולהשמין מחדש, חשוב לא רק לשנות את הרגלי האכילה וסוג התזונה, אלא גם לשנות את הרגלי החשיבה.
תזונה נכונה אינה עניין לדיאטה אלא זוהי "דרך חיים" .
תהליך ההרזיה ילווה בשינוי אורח החיים שהיכרנו עד עתה, ושינוי גורמי הבסיס אשר הביאו לעודף משקל מלכתחילה. שינויים אלה יביאו לאיזון מחודש אשר יאפשר שמירה על המשקל התקין שהושג לטווח ארוך, תוך הנאה ממטעמי החיים.
יחד עם זאת הפחתת המשקל תביא לאיכות חיים, הרגשה טובה, חיוניות, בריאות מיטבית והגדלת תוחלת החיים.
כידוע, משקל תקין ומאוזן הוא גורם חשוב במניעת מחלות כרוניות, וטיפול בהן, כגון : מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם,
וכן סרטן, שבץ מוחי, דמנציה ועוד.
בקליניקה ניתן ייעוץ, תמיכה והדרכה אישית, בכל שלבי תהליך ההרזיה ושמירה על משקל תקין, כדלקמן :
-
פיתוח מודעות והקניית הרגלי חיים בריאים
-
פיתוח מודעות לתזונה נכונה כדרך חיים
-
תוכנית דיאטה מותאמת אישית והפיכתה לדרך חיים
-
תפריטים ומתכונים מותאמים ברמה האישית והמשפחתית
-
סיוע בהתמודדות עם משברים ורגשות
-
שינוי דפוסי חשיבה בכדי להתמיד בשמירה על משקל תקין לאורך זמן.
-
הדרכה ותמיכה מלאה בכל שלבי תהליך השינוי
במסגרת פגישת הייעוץ נערך תשאול מקיף תוך הקשבה עמוקה למטופל, הכולל סקירה מפורטת של התפריט היומי הנוכחי שלו, אורח חייו והרגליו, והבנת הנסיבות שהביאו אותו למצבו הנוכחי.
לאחר אבחון והתווית דרכי טיפול, נבנית תוכנית הכוללת תפריט יומי/ שבועי, אישי ומאוזן, בשתוף ובתאום עם המטופל ובהתאם למצבו והגבלותיו הבריאותיות, תוך שימת דגש על איכות והרכב המזון, וכן פיתוח מודעות והקשבה לגוף ושנוי דפוסי החשיבה וההתיחסות לנושאי תזונה.
|